Foto Siebe Swart Foto wikipedia nauticadam

© 2013 Foto Siebe Swart

By Milliped (Own work) via Wikimedia Commons

Over Stadsdorp Westerdok

 

Wat is Stadsdorp Westerdok

Op het Westerdokseiland en IJdock is het voor jong en oud, groot en klein, prettig wonen, Nu en in de toekomst. Dat gaat niet vanzelf. Het gaat beter als je een beetje met de buurt bekend bent. Iedereen heeft wel iets te bieden of te vragen en het is prettig als je op belangstelling kunt rekenen en/of gehoor weet te vinden. Een stadsdorp is niets meer dan een informele vereniging van allerlei activiteiten van nogal uiteenlopende mensen en karakters, maar dan met net dat beetje structuur dat nodig is om elkaar te kunnen vinden. De activiteiten variëren van het uitlenen van gereedschap en de poes van de buren een keer eten geven, tot een conversatieclubje met expats. Maar het kan evengoed gaan over oppas, een boodschap doen, of helpen bij een eenvoudige reparatie. En waarom niet, een bridge-, mahjong-, of damclubje, of andere (re)creatieve of culturele activiteiten. 

Het stadsdorp heeft ook een grens: we streven niet naar een professioneel zorgaanbod. Daar zijn we niet voor in de wieg gelegd en anderen kunnen dat beter. Maar we kunnen tezijnertijd wel de communicatie over allerlei wensen ondersteunen en van een plaatselijk kleurtje voorzien, zolang alles past binnen het motto 'Vóór bewoners en dóór bewoners'.

 

Visie

Stadsdorp Westerdok biedt vanaf november 2014 een centraal punt met een professionele uitstraling, waar vraag en aanbod van bewoners bij elkaar komen. Op deze manier kunnen wensen en noden van bewoners van het Westerdokseiland en IJdock ingevuld worden, opdat mensen (langer) thuis kunnen blijven wonen, ook bij toenemende zorg- en andere ondersteuningsvragen.

 

Werkwijze

Stapsgewijs gaan we activiteiten ontwikkelen en een steunstructuur opbouwen; klein beginnen en naar behoefte uitbouwen. Voortbouwen op ideeën van alle bewoners.

Deze website geeft antwoord op allerlei vragen en brengt mensen bij elkaar: de een heeft bepaalde ondersteuning nodig, de ander kan die hulp bieden.