NGPN: Voor ouderen die te jong zijn om stil te zitten!

02-10-2017

Dankzij de vrijwillige hulp van een gepensioneerde architect voltooide een kinderboerderij de verbouwing van hun pand. 
 

Met de inzet van een gepensioneerde manager maakte een stichting voor vrouwenempowerment de nodige professionaliseringsslag.

 

En door een gepensioneerde fondsenwerver haalde een noodlijdende maatschappelijke organisatie het geld binnen om weer verder te gaan.

 

Deze voorbeelden komen uit het netwerk van gepensioneerde professionals (www.ngpn.nl). De leden van dit netwerk zijn vrijwilligers die op verschillende manieren hun kennis en kunde overbrengen aan de samenleving. Zij beantwoorden hulpvragen van maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk en helpen deze organisaties heel praktisch vooruit. Daarnaast is het netwerk een plek waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten tijdens diverse bijeenkomsten. Het NGPN is een project van de stichting Venzo, het verbindingsplatform voor vrijwillige inzet (de inzet wordt niet voor commerciële doeleinden gebruikt!).

 

Ben jij (bijna) gepensioneerd en vind je het leuk om meer informatie te krijgen? Of zou je het aardig vinden om eens naar zo’n bijeenkomst te komen voor een kennismaking? Neem dan contact op met Nannette Sibinga, coördinator van het netwerk, via info@ngpn.nl of 020-7601170.