Deelnemers gevraagd voor Filosofiegroep Westerdok

12-05-2017

 

Onderzoek en ontmoet

 

We onderzoeken met elkaar per bijeenkomst een vraag, Nanda van Bodegraven (filosofe) geeft input van professionals zoals filosofen, psychologen, wetenschappers over het onderwerp.

 

Voorbeelden van vragen zijn: 
- Welke rol spelen vrienden in ons leven? Is dat ok of willen we dat anders? 
- Hoe gaan we om met druk om te presteren? 
- Hoe kunnen we (nog) gelukkiger worden? 
- Hoe gaan we om met andere groepen? 
- Beheersen wij de wereld met techniek of beheerst de techniek ons? 

 

Met behulp van de input van professionals staan we stil bij deze onderwerpen en reflecteren we over hoe wij in ons eigen leven omgaan hiermee en of we bepaalde zaken anders willen. 
Bijvoorbeeld: geluk is een intensief onderzoeksterrein, we onderzoeken of we de uitkomsten van al het onderzoek kunnen gebruiken om zelf gelukkiger te worden.

We kijken ook iedere bijeenkomst terug op hoe het de afgelopen tijd gegaan is met het onderwerp. 

 

Doel van de bijeenkomsten is met meer uit ons leven te halen. Het samen bespreken biedt ook steun om zaken te veranderen als we dat willen. Bijvoorbeeld om anders om te gaan met de druk om te presteren. 

 

Aanmelden: ben je geïnteresseerd om aan de filosofiegroep mee te doen, stuur dan een mail aan info@margasleijser.nl en vermeld in de onderwerpregel van je mail: Filosofiegroep Westerdok

De interesse voor de filosofiegroep is onverwacht groot gebleken. Wij moeten nu een wachtlijst aanleggen omdat anders de groep te groot wordt. Laat je niet weerhouden om je toch aan te melden, want we starten zoals in de nieuwsbrief staat in september en oktober met een kennismaking van twee avonden. Wellicht besluit iemand toch niet mee te doen. Wanneer je je aanmeldt  krijg je van mij bericht op welke plek je op de wachtlijst staat .

 

Kosten: afhankelijk van het aantal deelnemers. In totaal 100 euro per bijeenkomst. (Dus 8 deelnemers betalen ieder 12,50, 10 deelnemers betalen 10,- per persoon.)

 

Locatie: in huiskamer van buurtbewoners, voorstel is dit te rouleren

 

Tijdstip: eerste donderdag van de maand van 20:00 tot 22:00 uur. We maken twee keer kennis, zodat u kunt ervaren wat het is. Dit zal zijn op 7 september en 5 oktober.

 

Mocht je je willen aanmelden maar in september of oktober verhinderd zijn, geef je dan gewoon op en meld dan wanneer je niet kunt
Ongeveer 14 dagen van te voren krijgen deelnemers een tekst van Nanda ter voorbereiding en wanneer je verhinderd bent krijg je na afloop een samenvatting en tevens de video's die op de avond getoond zijn.
De deelnemers die zich al aangemeld hebben hoeven niet meer te reageren en krijgen 14 dagen van te voren bericht.
De kosten blijven €100 per avond, die we gezamenlijk delen.

 

Nanda van Bodegraven studeerde in 1994 af in de filosofie. Zij filosofeert sinds 1999 met kinderen en schreef 6 boeken daarover, waaronder ‘Wortels en Vleugels, kinderen onderzoeken bestaansvragen’ en ‘Schatgraven, maak een schatkaart van je eigen leven’. Zij bespreekt sinds 2014 met (volwassen) belangstellenden boeken van filosofen en andere professionals. Ook begeleidt zij een reflectiegroep bij de Amsterdamse Humanisten. Zij werkt daarnaast sinds 1999 parttime in het bedrijfsleven als adviseur communicatieve vaardigheden.