Vriendenkringen in Amsterdam Centrum

27-02-2015

Valentijnsfeest VRIENDENKRINGEN in Amsterdam Centrum

 

Vriendenkringen Amsterdam heeft vrijdag 13 februari jl. een Valentijnsdisco georganiseerd voor jongeren met een beperking. Het feest vond plaats op jongerencentrum Reel. Vriendenkringen richt zich op jongeren met een beperking van 16 tot 28 jaar oud, die graag iets leuks willen doen met leeftijdgenoten. Het gaat om jongeren met een lichte verstandelijke, of een lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, psychische problemen, of een vorm van autisme, die het lastig vinden om zelfstandig vriendschappen aan te gaan.

Op dit feest konden deelnemers dineren, een introducé meenemen, genieten van elkaar en de vrolijke muziek van DJ ANNA-B. De sfeer tijdens het feest was gezellig! Er waren heerlijke gezonde hapjes en exotische cocktails want zoals het spreekwoord luidt; liefde gaat door de maag… De deelnemers konden voor het feest genieten van een driegangen menu, speciaal gemaakt door Resto van Harte Noord, die al zijn liefde in de gerechten heeft gestopt. En die liefde heeft zeker gewerkt, want op de dansvloer werd innig geschuifeld met elkaar!
In samenwerking met alle Vriendenkringen projecten in de hele stad is het een hele gezellige avond geworden om niet meer te vergeten! Als je er niet bij kon zijn, ben jij er  dan klaar voor om volgend jaar jouw Valentijn te ontmoeten? Aanmelden kan elk moment en is gratis.

Tijdens ontmoetingsbijeenkomsten maken jongeren op een ontspannen manier kennis met elkaar, met spelletjes en activiteiten. Als zij een klik hebben met elkaar, vormen zij naar eigen wens groepjes: de Vriendenkringen. Onder begeleiding van een getrainde vrijwilliger, spreekt de Vriendenkring met elkaar af om iets leuks te doen.

Vriendenkringen is ook actief in Noord, West en Nieuw-west. In stadsdeel Centrum is Vriendenkringen een project van stichting IJsterk in samenwerking met MEE Amstel en Zaan. Voorafgaand aan de ontmoetingsbijeenkomst vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de projectleider.

 

De visie achter Vriendenkringen is dat jongeren met een beperking de kans krijgen om zelf vrienden te kiezen. Zo bouwen zij naast hun contact met familie en hulpverleners ook eigen sociale contacten op.  De Vriendenkring krijgt ondersteuning van een getrainde vrijwilliger, of een stagiaire. Wanneer blijkt dat de Vriendenkring in staat is zelfstandig verder te gaan, neemt de vrijwilliger afscheid. De jongeren die deelnemen aan de Vriendenkring bepalen zelf wanneer ze afspreken en wat ze gaan doen, zoals een picknick in het park, een festivalbezoek, een filmavond in de bioscoop, sporten, of samen koken. Activiteiten die ze ondernemen, betalen ze zelf.

Aanmelden

Deelnemers en vrijwilligers zijn altijd welkom! Zij kunnen zich aanmelden bij Kim Oostveen, projectleider Vriendenkringen Centrum. Tel. 06 – 4358 5307. Meer informatie: www.vriendenkringenamsterdam.nl.

Kijk ook eens op onze Vriendenkringen Facebook pagina: https://www.facebook.com/vriendenkringenamsterdamcw