Schrijfactie Amnesty International Westerdok 8 december 2019

25-11-2019

Beste vrienden, buren en familie,

 

Elk jaar organiseert Amnesty International in december de grote briefschrijfactie voor politieke gevangenen overal op de wereld. Deze sessies hebben een grote impact. Mensen komen vrij of krijgen bijvoorbeeld toegang tot een eerlijk proces. 

 

Op zondag 8 december is het van 10 uur tot 14 uur mogelijk om bij ons op ons schip te komen schrijven. We zorgen voor voorbeeldbrieven, papier en pennen dus makkelijker kan niet.

Er zijn koffie, thee en koek. En in de middag is er soep. En natuurlijk is er tijd om bij te praten!

Laat a.j.b even weten of je komt op 8 december! Dat kan via een mail naar amnestyinternationalwesterdok@gmail.com

 

Dit jaar schrijven we voor jongeren die in de gevangenis zitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen.

We schrijven bijvoorbeeld voor de 16 jarige Yasaman die vastzit in Iran omdat ze zonder hoofddoek protesteerde tegen het verplichte dragen ervan. En voor Ibrahim uit Egypte die zijn arrestatie spoorloos is verdwenen. En zo zijn er nog meer zaken waar we voor schrijven.

Meer info over de jongeren waar we voor gaan schrijven vind je op : http://www.amnesty.nl/write-for-rights/cases#section-3

 

Op dinsdag 10 december (Dag van de mensenrechten) is het mogelijk om van 10 tot 23 uur te schrijven op het hoofdkantoor van Amnesty International Nederland op Keizersgracht 177 in Amsterdam.Er is veel te doen naast het schrijven zoals muziek en workshops. Erg leuke sfeer!

Er zijn nog meer tijden en locaties waar je kan schrijven in Amsterdam. Deze staan ook op de site van Amnesty.

 

Tot zondag de 8ste! Onno en Hank

 

Westerdok 25

Amsterdam