Extra ondersteuning voor mantelzorgers in Amsterdam

16-08-2019

Markant organiseert dit najaar diverse gratis cursussen en bijeenkomsten voor Amsterdammers die voor een zieke, gehandicapte of verslaafde naaste zorgen. De cursussen helpen u om meer grip op uw situatie te krijgen en om de zorg vol te houden. U krijgt praktische tips en handvatten aangereikt. Ook oefent u vaardigheden die u kunnen helpen bij het verlenen van zorg en het contact met uw naaste. Op het programma staan onder andere:

 

Cursus 'De Zorg de Baas'
In 5 bijeenkomsten leert u hoe je de zorg zo kunt regelen dat je meer energie overhoudt en ook aan jezelf kunt toekomen. De cursus wordt dit najaar 3x gegeven. Mantelzorgers uit heel Amsterdam kunnen zich aanmelden.
- 4 september in Huis van de Buurt Het Anker in Nieuw-West. Tijd: 18.30-21.30 uur (incl. soep en broodjes).
- 10 september in Huis van de Buurt Het Schouw in Noord. Tijd: 10.00-12.30 uur
- 1 november in Cultureel Centrum Nolimit in Zuidoost. Tijd: 13.00-16.00 uur

 

Eéndaagse training ‘Werk en mantelzorg combineren’
Start: 1 november. Een training met veel praktische informatie en tips hoe je een goede balans vindt tussen je werk, de zorg voor je naaste en zorgen voor jezelf. De training duurt één dag en wordt gegeven op 1 november in Westerpark.

 

Training ‘Interactieve vaardigheden De Mat’
Voor Amsterdammers die zorgen voor een naaste met psychische problemen. Een praktische training om anders te leren communiceren en zo in contact te blijven met je naaste. De training wordt dit najaar 2x  gegeven in Amsterdam Centrum. Startdata: 18 november en 19 december.

 

Informatie en aanmelding
Deelname is gratis. Bel naar Markant, centrum voor mantelzorg T. 020- 886 88 00  of mail naar
E. info@markant.org  Meer informatie op